Tutustu monipuolisiin palveluihimme

Meillä on käytössä Kelan suorakorvausmenetelmä. Kela korvaa esim 8 euroa tunnin fysioterapiasta, näistä voit kysyä meiltä lisää. Kotikäynnillä korvaus on suurempi.

PALVELUMME

Fysioterapia (myös fysioterapian asiantuntijapalvelut ja lausunnot)

Tarjoamme fysioterapiaa lääkärin lähetteellä ja ilman lähetettä vauvasta vaariin. Yhdistelemällä monia eri fysioterapian keinoja saadaan tutkitusti paras hoitotulos. Leikkausten jälkeinen kuntoutus ja tapaturmien jälkitilan fysioterapia on meille arkipäivää. Kehon luonnollista paranemisnopeutta kunnioittaen autamme saamaan asiakkaan mahdollisimman hyvään ellei jopa parempaan kuntoon kuin ennen fysioterapiaa. Annetaan keholle parhaat mahdolliset olosuhteet parantua niin päästään parhaaseen hoitotulokseen. Emme käytä uskomushoitoja vaan hoitomenetelmämme perustuvat viimeisimpään tutkittuun tietoon, pitkään kokemukseen erilaisten vaivojen kuntoutuksesta ja noudatamme lisäksi käypähoitosuosituksia. Vaihdamme meillä terapeuttiasi jos tarve on ja itsekin niin haluat tai ohjaamme sinut jatkohoitoon oikella taholle.

Käytämme fysioterapiassa hieronta ja lihaskalvokäsittelyä, kinesioteippausta, laitehoitoja ja tietysti erityisesti monipuolista liikkuvuus-, lihaskunto- sekä kehonhallinnan harjoittelua. Meillä on käytössämme monipuolinen välineistö ja voimme lähteä asiakkkaan kanssa myös kuntosalille. Kouluttaudumme koko ajan lisää jotta voimme tarjota alan uusimman tiedon ja taidon asiakkaillemme. Voit tulla fysioterapiaan myös ilman lääkärin lähetettä mutta jos sinulla on se mahdollista saada niin kela korvaa 8 euroa/60 min fysioterapiasta, lyhyemmistä ajoista hieman vähemmän. Teemme fysioterapiaa myös kotikäynneillä, esim vaikeavammaisten ja ikäihmisten fysioterapiaa teemme Limingan lisäksi myös lähikuntien alueella. Kela korvaa 12e/tunti kotikäyntinä tehdystä fysioterapista. Itse kotikäyntilisä on meillä pieni, kysy tarjousta! Voit kysyä neuvoa myös sähköpostilla limfys@gmail.com.

Hieronta ja lihaskalvo eli fasciakäsittelyt

Hierontaa ja lihaskalvokäsittelyä meillä tekee päivittäin sekä hierojaksi opiskelleet fysioterapeutit että kuntohoitaja. Kaikilla on meillä hieronnasta pitkä kokemus. Joskus hieronta voi olla vain rentoutumista mutta yleensä hieronnan yhteydessä ratkotaan kehossa vastaantulevia ongelmia, se on osa asiakkaan vaivan tutkimista ja hoitoa. Hierontaan meillä sisältyy myös lihaskalvokäsittelyä. Hieronnan yhteydessä voidaan tarvittaessa käyttää myös laitehoitoja jos näyttää että niistä hyödyt. Harvoin pelkkä hieronta auttaa kireyden ja kivun hoitoon ja silloin laitehoidoista on suuri apu eikä sinun tarvitse maksaa niistä lisähintaa hieronnan ja fysioterapian yhteydessä. Myös teippaus sisältyy hierontojen ja fysioterapian hintaan.

Suurin osa lihaskireyksistä ja kivuista ovat lihaskalvoissa! Siksi uusimman tiedon mukaan on järkevää ja tuloksikasta hoitaa lihasten käsittelyn yhteydessä myös lihaskalvoja. Käytämme lihaskalvojen käsittelyssä käsiemme lisäksi myös lymfatouchia ja esim lihaskalvorautoja. Mietitään yhdessä mikä auttaisi juuri sinua, perinteinen klassinen hieronta, rentoutushieronta vai lihaskalvokäsittely. Tai yhdistetäänkö molempia?

Lymfaterapia

Lymfaterapian tavoitteena on ensisijaisesti poistaa turvotusta. Lymfaa tehdään käsin ja apuna on tarvittaessa lisäksi teippaus, Lymfatouch ja Ventipress-laitehoidot. Osa asiakkaista kokee lymfan myös kipua lievittävänä ja todella rentouttavana eli siinä lisää pari hyvää syytä lisää kokeilla lymfaa. Lymfassa käytetään usein myös kompressiosidoksia tehostamaan hoidon vaikuttavuutta, ne kuuluvat meillä lymfaterapian hintaan. Lymfaan voit tulla lääkärin lähetteellä ja ilman.

Akupunktio

Akupunktio voi olla osana fysioterapiaasi tai voit tulla pelkkään akupunktiohoitoon. Hoidon tavallisimpia syitä ovat lihasjännitykset, päänsäryt, olkapää-, alaselkä-, lonkka ja niskahartiaseudun kivut.

Sähköhoito, Ultraääni, Shockwave, Lymfatouch, Ventipress ja Laserhoito

Sähköhoidolla ja ultraäänellä lievitetään tehokkaasti kipua, rentoutetaan ja parannetaan kudoksen aineenvaihduntaa jolloin paraneminen edistyy. Sähköllä pääsemme vaikuttamaan sinne minne käsillä ei yletetä. Konsultoimme tarvittaessa Reima Karsikasta joka on täällä Suomessa se mies joka todella osaa sähköllä vaivat hoitaa pois.

Laserhoidolla voidaan myös lievittää akuuttia ja kroonista kipua sekä esim lisätä arpikudoksen joustavuutta ja edistää haavan paranemista. Laser on tehokas hoitokeino esim olkapään alueen ja nilkan/kantapään kiputilojen hoidossa. Laseria voidaan käyttää hyvin pian leikkauksen jälkeen nopeuttamaan haavn paranemista

Lymfatouch hoidolla voidaan myöskin pehmittää arpia ja sen turvotusta todella tehokkaasti poistava vaikutus on suureksi avuksi esim leikkauksen jälkeen kun leikkausalueen halutaan paranevan nopeasti. Lymfatouch rentouttaa myös tosi tehokkaasti mutta miellyttävästi lihasjännityksiä.

Shockwave paineaaltohoidolla hoidetaan kehon kipualueita paineen avulla. Kipualueen aineenvaihdunta vilkastuu nopeasti, kipu lievittyy ja krooninen tulehdus vähenee. Shockwave on nopea ja tehokas hoitomenetelmä lihas-, jänne- ja nivelalueiden kivun hoitoon. Sopii todella hyvin myös niskahartiaseudun kivun ja jännityksen hoitoon. Esim tennis- ja golfkyynärpäävaiva, jalkapohjan kivut, penikkatauti, hyppääjänpolvi, olkapään ongelmat kuuluvat shockwaven hoitokohteisiin.

Ventipress-alipainehoidolla autetaan turvotusta poistumaan raajoista ja tämä on myös hyvin tehokkaaksi todettu ja tykätty hoitokeino. Voit tulla myös pelkkään ventipresshoitoon jolloin 30 min hoidon hinta on 20 euroa.

Vaikeavammaisten kuntoutus/fysioterapia

Vaikeavammaisten lasten ja aikuisten kuntoutusta teemme Kelan, vakuutusyhtiöiden sekä kunnan maksusitoumuksilla. Teemme kuntoutusta tiloissamme sekä kotikäynteinä. Henkilökuntamme on erikoistunut neurologiseen, lasten, kroonisen kivun (CRPS) sekä tuki-ja liikuntaelinongelmien kuntoutukseen. Vahvuutemme on vaikeavammaisten kuntoutuksessa ovat pitkä kokemus, monipuolinen välineistö, jatkuva lisäkouluttautuminen juuri siihen mitä asiakkaamme tarvitsevat ja olemme hyvin joustavia hoitoaikojen ja kotikäyntien suhteen. Ja haluamme auttaa. Meillä pääset tarvittaessa myös aloittamaan kuntoutuksesi nopeasti.

Pilates

Pilatesta parempaa kehonhallintamenetelmää saa hakea! Suomessa vielä varsin uuden harjoistusmuodon juuret ylettyvät 1900 luvun alkupuolelle kun nerokas Joseph Pilates sen loi. Todella monet ammattiurheilijat ja tanssijat ovat jo kauan käyttäneet sitä osana harjoitteluaan koska pilates lisää notkeutta, voimaa ja liikkeen hallintaa. Se on myös loistava harjoittelumuoto ihan kenen tahansa kuntoutuksessa, siihen jää koukkuun.

Järjestämme sekä ryhmä- että yksityistunteja ja pilates on yhtenä osana monien eri sairausryhmien kuntoutuksessa. Tästä hyötyy varmasti jokainen!

Vyöhyketerapia

Anneli tekee meillä vyöhyketerapiaa ja onkin siinä kokenut ammattilainen. Vyöhyketerapiaa käytetään vaikka ja mihin, ihan pienet vauvat tuodaan usein vyöhyketerapiaan esim vatsavaivojen vuoksi ja nuorille ja aikuisille sitä käytetään rentoutumisesta astman hoitoon eli käyttöaiheet ovat todella laajat. Kysy tästä lisää Annelilta.

Intialainen päänhieronta

Anneli ja Susanna tekevät meillä intialaista päänhierontaa ja tämä on myös rentoutumiseen ihan mahtava hoito. Intialainen päänhieronta yhdistetään usein 30 min hierontaan. Tässä todella hyvä lahjaidea joka sopii ihan kenelle vaan!

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus kuuluu tarvittaessa osaksi fysioterapiaan tai hierontaasi eikä siitä silloin tarvitse erikseen maksaa. Teippausta käytetään tukemaan/aktivoimaan lihaksia sekä rentouttamaan, riippuen käyttökohteesta. Lymfassa teippaus auttaa nestettä poistumaan tehokkaammin. Kivunhoidossa teippaus on yllättävän hyvä apu. Akuutissa vammassa kinesioteippauksella voidaan myös estää turvotus ja näin nopeuttaa kudosten paranemista.

Purentaelimistön toimintahäiriöiden fysioterapia (TMD)

Niska-hartiaseudun jännitykseen liittyy joskus myös purentalihasten jännittyneisyyttä ja kipua. Purentalihakset tai leukanivel voi olla myös kipeät ja liikerajoitteiset esim vaikean hampaan poiston jälkeen. Tyypillistä on tylppä ja jomottava kipu leukanivelten, kasvojen ja kaulan lihasten alueella. Suun aukaiseminen voi olla myös rajoittunut. Purentalihasten ja niskan ongelmissa autamme sinua rentouttamaan jännittyneet lihakset jolloin sinun on helppo itse jatkaa niiden hoitoa. Hoidossa käsittelemme kasvojen, poskien ja kaulan lihaksiston hieronnalla, fasciakäsittelyllä, lymfalla ja triggerpiste käsittelyllä. Purentalihasten ja kaulan lihasten rentouttava hieronta helpottaa usein myös niskan jännitystä, auttaa puhetyöläisiä ja laulajia =)